0 Shares

Ny ejendomsmæglerkæde på vej

Ny ejendomsmæglerkæde på vej til Danmark

Den amerikanske ejendomsmæglerkæde Re/Max har øjnene rettet mod Danmark. En dansk master-franchisetager skal findes, og konceptet udbredes til hele landet. Nøglen til Re/Max’ succes i udlandet er højere afregning til ejendomsmæglerne og dermed større lønsomhed i et presset marked.

Den amerikanske kæde Re/Max, øjner muligheder i Danmark i en situation, hvor boligsalget er på frysepunktet. Midlet til succes er lavere omkostninger, fokus på service samt rekruttering af de bedste ejendomsmæglere.

”Et eksempel på, hvordan Re/Max kan arbejde med lavere omkostninger, er ved at undgå dyre huslejer. Danske ejendomsmæglere har tradition for at bo midt på hovedstrøgene. Det er der ingen grund til ud fra et rent forretningsmæssigt synspunkt,” siger Bo Zoffmann, der er konsulent for Re/Max i Danmark i etableringsfasen.

Ned med omkostningerne – bedre indtjening for mæglerne

Han peger også på, at de traditionelle danske ejendomsmæglere bruger uforholdsmæssigt mange penge på annoncering i printmedier. Det sker på trods af, at 90 pct. af alle henvendelser til ejendomsmæglere sker gennem annoncering på Internettet – som er markant billigere.

”Som kunde hos Re/Max er der ikke nogle services man ikke får. Tværtimod. Konceptet tillader nemlig, at den enkelte mægler tjener over dobbelt så meget pr. handel, og det vil tiltrække de dygtigste mæglere til kæden. Samtidig har Re/Max mange års erfaring med ejendomshandel, og de danske mæglere som tilslutter sig konceptet vil få en grundig oplæring i at servicere både køber og sælger,” siger Bo Zoffmann.

Dansk funderet franchisekæde

Re/Max har tidligere forsøgt at entrere det danske marked, men måtte give op. Det skyldtes blandt andet at det foregik med udenlandske franchisetagere, som ikke havde det fornødne markedskendskab. Det har Re/Max lært af. Blandt andet søges nu en dansk, etableret ejendomsmægler til at blive master franchisetager i Danmark med grundigt markedskendskab og de professionelle og faglige netværk i orden.
Når master franchisetageren er fundet, er det op til vedkommende, at opbygge kæden i Danmark ved at få etablerede mæglere til at tilslutte sig konceptet. Det vil foregå i nær kontakt med det internationale Re/Max-netværk.

En mulighed for pressede danske mæglere

”Branchen er så presset i øjeblikket, at mulighederne for den enkelte ejendomsmægler for at tjene markant mere for hver handel kan være det, som gør forskellen på, om man kan fortsætte eller ej. Re/Max’ koncept gør op med nogle de omkostningsstrukturer, som mæglerbranchen i Danmark i øjeblikket lider under. Vi kan se at konceptet virker i de lande vi normalt sammenligner os med, og derfor har stor tiltro til at Re/Max også kan komme til at blive en markant spiller på det danske marked. ”

– – – –
Om Re/Max
Re/Max ejendomsmæglerkæden er etableret i Denver i 1973 og opererer i 72 lande. I 1995 blev Re/Max etableret i Europa og blev snart efter den hurtigst voksende paneuropæiske ejendomsmæglerkæde. I øjeblikket er den repræsenteret i 36 lande.

De 46 nuværende regioner er selvstændigt ejet og drevet af selvstændige franchisetager. Re/Max Europe koordinerer markedsføring, uddannelse og uddannelse, teknologi samt administration for dets regionale kontorer over hele kontinentet. Se mere på: www.remax.com

Leave a comment:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Leave a comment:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.