0 Shares

DSB bestikker fodboldbøller for at få fred

DSB giver store rabatter til foldboldrejsende

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Venstre i chok over statsbanernes enorme rabatter til rejsende med de særlige fodboldtog. Hærg et tog, gener dine medrejsende og få en billigere billet. Det er DSB’s tilbud til fodboldfolket, der skal se deres hold spille på udebane.

Og billetten er virkelig meget billigere, end almindelige danskere skal betale for togturen. En returrejse fra København H til Aalborg koster 778 kroner for hr. og fru Danmark. Men er du Brøndby-fan på vej til kamp, koster billetten kun 300 kroner retur – det er en rabat på hele 61 procent.

DSB har ifølge Jernbane Tidende lavet ordningen for at stoppe hærværk, vold og chikane af medpassagerer.
Hvorfor skal hooligans have rabat?

“Hvis man rejser en stor gruppe sammen, kan man få grupperabat,” lyder forklaringen med sekretariatschef i DSB, Bjarne Lindberg Bak, til Nyhedsbureauet Newspaq.
Men en rabat på 61 procent er ifølge DSB selv umulig at opnå.

“Op til 29 rejsende på en gruppebillet får 25 procent. Er I flere end det, skal I bestille rejsen gennem Specialrejser. Der er det en forhandlingssag, men vi giver allerhøjst 40 procent i rabat, og alle rejsende skal rejse på én samlet billet,” fastslår Poul fra DSB’s kundeservice. Hans oplysninger bestrides dog af statsbanernes talsmand.

“Det stemmer ikke, det kan du ikke bruge til noget. Det er dog rigtigt, at en gruppebillet skal være udstedt til én billet. Med mindre du laver en anden aftale,” siger Bjarne Lindberg Bak til Newspaq.

Har man ikke gyldig rejsehjemmel i toget, koster det altid 500 kroner i afgift. Men det gælder ikke for fodboldtoget – her betaler du kontant til én af de guider, der er med til at passe på fansene.

På Christiansborg er trafikordførerne chokerede over oplysningerne.
“Hvis du er fodboldfan, skal du ikke have rabat for at køre med toget, og hvis du er en fodboldbølle, skal du slet ikke med. Det er da helt grotesk, hvis de får rabat, og jeg kunne godt tænke mig at høre ministeren, om det virkelig kan være rigtigt,” siger Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, til Newspaq.

Den anden side af salen er enig. “Hvad taler du om – er det et hooligankort eller hvad??!!? Det har jeg aldrig hørt om. Jeg er målløs – det burde da være nærmere være omvendt, at fodboldfans bør betale mere, eller at deres klubber skulle give tilskud til det hærværk, der laves, når de hårde fans tager til udebanekampe,” siger socialdemokraternes Magnus Heunicke til Newspaq.

Og fra regeringspartiet er overraskelsen ikke mindre.
“Det her lyder virkelig underligt, det er jeg nødt til at undersøge nærmere,” siger trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) til Newspaq.

Det samme er pendlerne.
“Det er chokerende, det må jeg sige. Vi pendlere skal betale et tillæg ud over normalprisen, hvis vi skal køre med DSB’s hurtigtog. Det er godt nok en mærkelig måde at behandle os på…,” sukker pendlertalsmand Steen Grode til Newspaq.

Fakta om fodboldtog
Fodboldtogene er særtog, der kører til og fra Superligakampene for 4-5 klubber (DSB vil ikke oplyse det nøjagtige antal).
København-Odsense og retur koster     200 kroner
København-Århus og retur koster         300 kroner
København-Aalborg og retur koster      300 kroner
Her er priserne for almindelige rejsende med returbilletter på de samme strækninger
København-Odense     518 kroner
København-Århus        700 kroner
København-Aalborg     778 kroner

Af Søren Møller Jensen

Leave a comment:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Leave a comment:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.