0 Shares

Milliarder af sms’er

Nu skal vi til at måle antallet af sendte tekstbeskeder i milliarder. Danskerne går ganske enkelt sms-amok. Vi går amok i sms’er. Hvert minut sender vi danskere i gennemsnit over 24.000 af sted – døgnet rundt, alle årets dage.

Ifølge tal fra IT- og Telestyrelsen, som Nyhedsbureauet Newspaq har fået indsigt i, blev der i Danmark sendt 35.000.000 sms’er hvert døgn i 2009. Det giver et Onkel Joakim-abstrakt tal på i alt 13.056.165.000 sendte sms’er for hele sidste år. Blot her i landet.

Telenor har for Newspaq lavet en undersøgelse blandt deres kunder om sms-vaner. 28,6 procent af alle 18-29-årige sender mere end ti sms’er dagligt, men det tal kommer fortsat til at stige nærmest eksplosivt, vurderer én af selskabets øverste ledere.

“Mit gæt er, at vi minimum vil se en yderligere fordobling af sendte sms’er i løbet af de næste ti år,” lyder det fra direktør for Telenors privatkunder, Peter Berg.

Hver eneste dag sendte alle danskere sidste år i gennemsnit 6,5 sms’er af sted, og der skal man altså lige medregne, at det er de færreste babyer, der tamper beskeder af sted på livet løs.Men der er en ganske særlig gruppe mennesker, som slet ikke kan få nok. Og den gruppe finder vi også blandt de unge. “Hvis ikke mobilselskaberne var begyndt at udbyde abonnementer med fast pris på ubegrænset sms, tror jeg, nogle unge mennesker var kommet i økonomisk nød. For vi har kunder, der sender flere hundrede om dagen, og som faktisk har to mobiler, så de kan tale i den ene, mens de skriver på den anden,” fortæller Peter Berg.

Da den første sms blev sendt fra en mobiltelefon, skete det i 1993 som et forsøg fra en finsk ingeniørstuderende på Nokia. I 1995 blev der blot sendt 0,4 beskeder om måneden pr. mobilkunde.
Og det er især de sidste ti år, antallet af sendte sms’er er eksploderet. Hver dansker skrev i år 2000 gennemsnitligt 137 af de små beskeder, mens det tal var vokset til 2.358 i år 2009.

Generation SMS er kun lige blevet voksen, og selvom de har lært deres forældre at sms’e til husbehov, mener Peter Berg, at sms-mønstret kan forandre sig ganske meget endnu. “Når de nuværende unge, der er sms’er meget, bliver ældre, så vil de nok sms’e lige så meget, som de gør i dag. Og til den tid er der kommet nye unge til, som også vil bruge sms-mediet i stor stil,” slutter han til Newspaq.

Af Søren Møller Jensen

Leave a comment:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Leave a comment:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.