0 Shares

Post Danmark forlænger brevsprækkens levetid

Post Danmark forlænger fristen for opsættelse af lovpligtige postkasseanlæg i etageejendomme

Du vil fortsat få din post, selvom bolig- eller ejerforeningen endnu ikke har fået monteret de lovpligtige brevkasseanlæg i stuen.
15. august i år var absolut sidste chance i landets etageejendomme for at få sat et brevkasseanlæg op. Altså hvis ejendommens beboere ville undgå, at Post Danmark efter den dato nægtede at aflevere posten og i stedet sendte det hele retur til afsenderen. Men nu er der håb om fortsat at modtage post i den gamle brevsprække lidt endnu, erfarer Nyhedsbureauet Newspaq.

“Vi har udskudt denne her varsling foreløbig med et par måneder, fordi fremdriften er så fantastisk. Vi har nu kun 1.021 opgange, der mangler de her brevkasseanlæg, og dem giver vi et par måneder mere for at komme på plads,” siger chef for privatkunder i Post Danmark, Henrik Larsen, til Newspaq.

Med de ord mener Henrik Larsen, at ingen behøver frygte ikke at kunne få post på grund af snøvlende viceværter, langsommelige ejendomsbestyrelser eller en slendrian af en bolighaj, der ikke har gidet opsætte postkasseanlæg i stueplan eller ude foran ejendommen, som den nye postlov foreskriver.

Oprindelig skulle alle landets ejendomme have været udstyret med brevkasseanlæg inden 1. januar 2010. Men Post Danmark har været grumme storsindet og blot truet en smule med at lukke for posten, hvis ikke anlæggene var klar.

Det danske postvæsen satte dog til sidst 15. august som endegyldig skæringsdato og slog fast, at fra den dag ville din post blive sendt retur til afsenderen, hvis du fortsat brød reglerne. Men da postetaten er så tilfreds med, at næsten ingen længere krænker postloven og fortsat forventer, at budet kæmper sig op på femte sal, kommer der nu endnu en frist.
“Det, vi kan se nogle steder, er, at der kommer meldinger tilbage om, at der nu er holdt generalforsamling, at pengene nu er bevilliget, at man nu er færdig med at male opgangen eller renovere den. Der er så mange gode forklaringer på det her, så jeg har ingen grund til at true eller lege politibetjent,” lyder det fra Henrik Larsen.

I første omgang er det vanskelig at ryste en præcis dato ud af postchefen for, hvornår bordet for alvor fanger og det ekstraendegyldigt er slut med at modtage breve. Hvis man altså ikke har fået opsat et brevkasseanlæg i stueplan. Men til sidst bider han til bollen og udstikker en ny dato for, hvor lang tid det tolerante postfolk fortsat vil lade danskerne smøle med brevkasseanlæggene.

“I først omgang giver vi de her 1.021 opgange frem til 15. oktober. Og så tager vi regnebrættet frem for at se, hvordan det så ser ud,” slutter Henrik Larsen til Newspaq.
Villaejere kan dog endnu slappe af uanset postkassesituation. For de har først pligt til at montere en postkasse ude i skellet i 2012 og kan dermed stadigvæk nøjes med at sjoske ud i entréen og samle den post op, der er dumpet ind ad brevsprækken.

Af Søren Møller Jensen

Leave a comment:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Leave a comment:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.