0 Shares

Bekymrede danskere kimer boligselskab ned

Mange danskere vil gerne vide om de er røget af ventelisten i deres boligselskab. Men de fleste skal ikke være bekymrede. Telefonerne hos boligorganisationen KAB har været rødglødende i dag.

“Vi har fået rigtigt, rigtigt mange ekstra henvendelser, hvor folk er bekymrede for, om dette nu også gælder dem,” fortæller direktør Jesper Nygård til Nyhedsbureauet Newspaq.
De mange opkald kommer efter, at Newspaq i morges kunne fortælle, at godt to millioner navne er blevet strøget af ventelisten til almene andelsboligforeninger.
“Der er ingen tvivl om, at denne nyhed har givet os en række henvendelser, og det tror, jeg også er tilfældet hos vores kollegaer,” siger han. Men de, der er skrevet op i KAB, har ikke noget at frygte.

Næsten alle organisationens boliger er nemlig organiseret som et boligselskab. Det er kun danskere der er skrevet op i en boligforening, der muligvis har grund til bekymring.
“Det er rigtigt, rigtigt vigtigt, at hvis man er medlem af en boligforening, så er det her en relevant nyhed, men er man medlem af et almennyttigt boligselskab, så er det ikke en relevant nyhed. Derfor er det vigtigt, at den danske befolkning er opmærksom på det og ikke bliver unødigt bekymrede,” forklarer direktøren til Nyhedsbureauet Newspaq.

Af alle almennyttige lejeboliger er 57 procent organiseret i boligselskaber og 43 procent i boligforeninger.
Et godt råd til at kende forskel på en boligforening og et boligselskab er simpelthen ved at se på navnet. Det er dog ikke hundrede procent sikkert, da enkelte boligselskaber i tidens løb er blevet boligforeninger uden at skifte navn.

Et andet tip er at huske, om man betaler et årligt opnoteringsgebyr. Hvis man gør det, er man højst sandsynligt i et boligselskab. Men heller ikke det er helt sikkert, for enkelte boligforeninger opkræver også et årligt gebyr.
“Det er svært for folk at kende forskel, og derfor er det også svært at rådgive om det, men vi prøver,” siger Jesper Nygård til Nyhedsbureauet Newspaq.

KAB Bolig fik i dag langt over hundrede ekstra henvendelser.
——–
Ps. Husk at der er forskel på et boligselskab og en boligforening. Derfor kan de to ord ikke gøre det ud for hinanden.

Af Rasmus Mark Pedersen

Leave a comment:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Leave a comment:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.